Dětský turistický batoh – nezbytnost na prázdniny. Kterou si vybrat?

Batoh pro dítě

Jede vaše dítě poprvé na prázdniny bez vás? Nebo třeba plánujete výlet do hor či do zahraničí s celou rodinou? Přesně v takových situacích bude vaše dítě potřebovat vlastní turistický batoh. Do kterého batohu se mu vejde všechno, co bude během cesty potřebovat, a který zároveň nebude nadměrně namáhat páteř vašeho malého človíčka? Podívejte se na tipy, které jsme pro vás připravili.

Velké, ergonomické a… barevné! Přesně tak by měly vypadat dětské turistické batohy. Zjistěte, na co si dát při nákupu pozor.

I když je sportovní batoh spíš vychytávkou než praktickým zavazadlem na dovolenou, měl by splňovat několik základních standardů. Za prvé by se měl dobrý turistický batoh pro dítě přizpůsobit jeho výšce. Nemá smysl kupovat ho „s předstihem“. Mnohem rozumnější je prodat batoh, ze kterého dítě vyrostlo, než nutit malé dítě nosit batoh, který je mu příliš velký nebo mu při chůzi naráží do zad.

Hledejte kompaktní, malý batoh, který je zároveň prostorný a vejdou se do něj všechny důležité věci – láhev s pitím, jídlo a samozřejmě hračky. V takových situacích se hodí prvky, jako je kapsa na láhev nebo samostatné přihrádky na telefon nebo doklady (např. kartička do školy), které může dítě zapnout.

Rozhodně nedoporučujeme brát na dovolenou aktovku. Proč? Ta je totiž navržená úplně jinak – je tužší a hodí se na přenášení velkých knih a sešitů. Díky tomu je méně ergonomická, což je při několikahodinových túrách a prohlídkách památek absolutně nepraktické.

Mohlo by Vás také zajímat >>> Školní batohy pro děti a mládež v eobuv.cz

Na co si dát pozor při výběru turistického batohu na dovolenou pro dítě? Dali jsme dohromady veškeré důležité informace, které by měl každý rodič vědět – a začneme velikostí. Pokud hledáte batoh pro malé dítě, nezapomeňte, že by neměl mít větší objem než pár litrů. Berte ho jako „vychytávku“ pro malé děti, které chtějí být jako dospělí – rozhodně to nebude plnohodnotné zavazadlo. Malý batoh pro děti s objemem do 20 litrů je vhodný pro děti školního věku. Pro teenagery pořiďte raději klasický model s objemem do 50 litrů.

Další otázkou je váha – teoreticky platí, že čím lehčí batoh, tím lépe. Nicméně… při několikahodinové túře jsou ergonomičtější těžší verze s vnějším rámem, který rovnoměrně váhu rozloží. Jsou určené hlavně pro žáky, ne pro předškoláky, kteří by neměli nosit takovou váhu.

Doporučujeme batohy s měkkým, tvarovaným polstrováním, které se lépe přizpůsobí tvaru zad a pomáhají minimalizovat riziko odřenin. Modely bez něj se hodí spíš pro krátké výlety na hřiště než na dovolenou.

Sportovní batoh na výlety musí mít nastavitelné popruhy. Kromě toho by měl být široký a záda batohu by měla být polstrovaná kvůli pohodlí. Na horské túry doporučujeme modely s bederním pásem, který uleví horní části zad.

Blíží se prázdniny a vy pořád ještě nemáte batoh pro svoje dítě? Nemusíte se ničeho bát, my jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější modely z eobuv.cz, kterými se můžete nechat inspirovat.

Mickey Mouse na cestách

Dokázali byste snad Mickey Mousovi říct ne? Nemyslíme si… A věřte, že ne mu neřekne ani vaše dítě! Proto je naším prvním doporučením batoh Disney Ultimate 2.0 od Samsonite. Je malý a kromě okouzlujícího vzhledu má i spoustu dalších výhod. Všimněte si, že zadní strana batohu i vnitřní strana ramenních popruhů mají měkké polstrování, které se přizpůsobí tvaru těla dítěte a díky kterému je batoh extrémně pohodlný při nošení.

?locale=pl

Batoh s Elsou

Pokud vaše dítě miluje Ledové království, pak ho batoh z kolekce Frozen rozhodně nadchne. Jemné pastelové barvy a potisk oblíbené postavy potěší každou fanynku oblíbených filmů od Disney. Stejně jako v předchozím případě platí, že design není všechno, proto má tenhle model vlastnosti, které naši nejmenší potřebují, a to včetně nastavitelných popruhů. Přední strana je navíc vyrobená z lehkého, ale velmi odolného materiálu ABS (ten si možná spíš vybavíte ve spojení s kufry), který je voděodolný.

2 v 1 – batoh ideální pro ty nejmenší

Že dokonalý batoh neexistuje? Přesvědčíme vás o opaku – značka Perletti to totiž dokázala a vytvořila multifunkční batoh, který můžete nosit na zádech nebo… táhnout za sebou. Batohy Perletti z kolekce Toys mají totiž rám s kolečky a teleskopickou rukojeť. Rám není všitý, takže batoh při každodenním používání zbytečně nezatěžuje. Ale tím jeho výhody nekončí! Z hlediska praktičnosti má tenhle batoh měkké, nastavitelné popruhy a je z plyšového materiálu, který je pohodlný i pro nejmenší děti.

K tomu všemu je na přední straně batohu odnímatelná měkká hračka, která se určitě stane nerozlučným společníkem vašeho dítěte na cestách. Nebo místo ní můžete umístit milovaného plyšáka, pokud se do klokanky vejde.

Batoh pro malé průzkumníky

Máme tu i něco pro dobrodružné dívky a chlapce – batoh Mayoralkapsou na zvířátka, který je k dispozici v mnoha variantách. Je vyrobený z nepromokavého materiálu a po stranách má dvě kapsy – na vodu nebo drobné věci, které potřebujete mít na cestách po ruce. Na zadní straně je zvláštní kapsa, do které můžete dát visačku s kontaktními údaji.

Doughnut Macaroon: batoh pro teenagery

Batoh Doughnut Macaroon pro chlapce i dívky je perfektní volbou pro teenagery, kteří touží po designu a funkčnosti. K dispozici je ve spoustě různých barevných provedení!

Ačkoli je poměrně malý, je poměrně prostorný (16 litrů) a hodí se i jako příruční zavazadlo do letadla. Hlavní přihrádka má dvě uzavíratelné kapsy, např. na cestovní pas, a jednu přihrádku, do které se vejde tablet nebo menší notebook. Na přední straně má další kapsu, která se zapíná stylovými přezkami, a místo na láhev na boku.

Podívejte se také >>> Jaký batoh si vzít do hor? Vybírejte se sportovcem a horským záchranářem

Původní text článku byl přeložen a upraven pro potřeby blogu eobuv.cz.
Přidejte se k odběratelům newsletteru a ...Využijte slevu 250 Kč na první nákupy!
Zkontrolujte v obchodě
adidas terrex, Dámská obuv Guess, lasocki, dámská kabelka, air force 1, basketbalové boty, Dámská obuv Skechers, Černé dámské polokozačky, boty adidas, válenky, kšiltovka, new balance, Pánská obuv Geox, batoh dámský, Pánská obuv Tommy Hilfiger, Dámské černé tenisky, běžecké boty, adidas superstar, Kabelky Michael Kors, primigi goretex, Kabelky Nobo, nike jordan 1 mid, dámské zimní boty s kožíškem, nike air force 1 dámské, Dámská obuv Tommy Hilfiger, Kabelky Liu Jo, nike air max 90, adidas Stan Smith, kosmetická taštička, salomon boty dámské