Nezbytnost na léto? Velmi pohodlné dámské pantofle

Prázdninový šatník se neobejde bez lněných šatů a pohodlné obuvi pro horké dny ve městě nebo na dovolené. Pokud hledáte velmi pohodlné dámské pantofle, jste tu na správném místě! V tomto článku vám představíme žebříček nejlepších modelů, které jsou proslulé svými dokonale tvarovanými stélkami, lehkostí a vzdušností. Podívejte se na celý seznam a přesvědčte se, že pantofle s plochou podrážkou jsou nejen pohodlné, ale také módní!

Pevné, ortopedické, módní a velmi pohodlné! Dámské pantofle Birkenstock jsou skutečným skvostem mezi pohodlnou letní obuví. Značku založil v roce 1774 v Německu Johann Adam Birkenstock s cílem vytvořit obuv, která by odpovídala skutečnému tvaru chodidla. Co ještě přispívá k fenoménu bot značky Birkenstock? Jejich stélka je nejen tvarovaná, ale také korková, a tedy přírodní a odolná. Svršek je zase vyroben z přírodní kůže, která zajišťuje prodyšnost a přizpůsobuje se nártu.

Kromě toho, že jsou tyto pantofle velmi pohodlné, čímž je tato německá značka proslulá, jsou také velmi trendy! V nabídce jsou jak klasické černé a béžové, tak modely podobné žabkám s květinovým potiskem na svršku. Nejtrendovějšími pantofli letošní sezóny jsou mules, tedy modely s uzavřenou špičkou, které jsou v současné době nezbytnou součástí botníků trendsetterek.

Podívejte se také >>> Jak nosit pantofle Birkenstock? Objevte jejich fenomén!

Na eobuv.cz najdete pantofle značky Birkenstock pro ni, pro něj i pro ty nejmenší. Krásná a praktická @julietteinwonderland se rozhodla vzít si s sebou na dovolenou zářivě růžové dámské pantofle Birkenstock z eobuv.cz, které v kombinaci s květinovými šaty a rodinným a prázdninovým prostředím vypadají opravdu úžasně.


Růžové dámské žabky Birkenstock

Dalšími velmi pohodlnými dámskými pantoflí jsou pěnové modely. Tyto boty jsou obvykle vyrobeny z umělé hmoty (např. pěny EVA), která je však pružná a měkká. K jejich velkým výhodám patří jejich lehkost – některé modely jsou doslova jako pírko, takže budou ideální do kufru na dovolenou. Za zmínku stojí také to, že se velmi snadno udržují v čistotě, protože jsou vodotěsné. Pokud tedy hledáte pantofle k bazénu nebo na pláž, bude takový model ideální. Tento typ pantoflí najdete v nabídce značky Skechers, stejně jako Sprandi nebo Mexx.

Pokud jste milovnicí klasiky, při hledání pohodlných dámských pantoflí se zaměřte na modely s minimalistickým designem. Jednoduché pantofle z kůže v hnědé, černé nebo béžové barvě se budou skvěle hodit k oblečení v základních barvách. Tento typ letní obuvi navíc nikdy nevyjde z módy, což dokazuje model Oran od značky Hermes, který se těší velké oblibě již řadu let. Jak nosit dámské kožené pantofle? K lněným kalhotám a vzdušným boho šatům, ale také k džínsům a bílému tričku.

Čtěte také >>> Módní pantofle 2024: přehled z přehlídkových mol

Přední sportovní značky jsou proslulé výrobou velmi pohodlných dámských pantoflí. Ne nadarmo je například model adidas Adilette na trhu již tolik let (na trh byl uveden v roce 1972). A stále se těší velké oblibě. Sportovní pantofle jsou voděodolné (ideální k hotelovému bazénu) a obvykle mají také technologii zodpovědnou za odpružení, takže se v nich chodí opravdu pohodlně. Tyto typy pantoflí najdete také u značek Puma nebo Nike. Nosit je můžete ve sportovním stylu s šortkami a mikinou, ale také v athleisure stylu: s úpletovými šaty a barevnou crossbody kabelkou.

Lisa Hahnbueck
Photo by Christian Vierig/Getty Images

Mezi pohodlnými pantofli na léto nesmí chybět espadrilky! Existují v mnoha verzích: od polobotek až po žabky. Specialisty na espadrilky jsou Španělé. Jaké jsou vlastnosti těchto bot? Jejich podrážka je vyrobena z provázku, například z jutového. Naopak svršek je obvykle bavlněný, lněný nebo kožený. Tyto boty jsou pohodlné, měkké a nadčasové (ve světě módy se objevily v 70. letech 20. století a dodnes je najdeme v nabídce špičkových módních domů v čele s Chanel). Exotický design espadrilek z nich dělá dokonalý doplněk letních stylizací.

Pantofle značky Crocs jsou rozhodně ikonickou obuví na léto. Ačkoli samotná značka vznikla v roce 2002 a původně vyráběla obuv pro námořníky, rychle si získala oblibu mezi těmi, kteří si cení pohodlí a praktičnosti. V čem spočívá fenomén pantoflí Crocs? Jsou extrémně lehké (vyrobené z pěny) a dobře tvarované. A přestože mají ty klasické Crocsy uzavřené špičky, mají speciální otvory určené k odvádění vlhkosti.

Nejdříve si je oblíbili námořníci, pak zahradníci, kuchaři (ano, boty této značky lze nosit i v kuchyni), poté celé rodiny s tou královskou v čele (princ George, syn Kate a Williama, je fanouškem crocsů) a nakonec i it-girls. Módní influencerky nyní ukazují, že crocsy lze nosit i v městském stylu: s kraťasy, topem a ponožkami.

Pokud patříte k ženám, které nemají zrovna v lásce nízkou obuv, včetně pantoflí na ploché podrážce, určitě si prohlédněte nabídku modelů na platformě. Díky jejich silné podrážce je chůze po drobných kamíncích nebo dlažebních kostkách mnohem pohodlnější. Navíc v těchto pantoflích budou vaše nohy vypadat mimořádně elegantně. Vybírejte z klasických pantoflí na platformě nebo z, v této sezóně velmi módních, žabek, které nosí Bella Hadid a Kendall Jenner.

Anahita Rehbein
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Jak vidíte, mezi velmi pohodlnými dámskými pantofli je opravdu z čeho vybírat. Všechny tyto modely najdete na stránkách eobuv.cz. Objednejte si několik párů a vyberte si ty nejpohodlnější!

Hlavní fotografie: Jeremy Moeller/Getty Images

Původní text článku byl přeložen a upraven pro potřeby blogu eobuv.cz.
Přidejte se k odběratelům newsletteru a ...Využijte slevu 250 Kč na první nákupy!
Zkontrolujte v obchodě
vans, batoh guess, geox, adidas Terrex, peněženka, Pánské bílé tenisky, Dámská obuv Columbia, tenisky, Kabelky Pinko, geox boty, Nike Air Force, Pánská obuv Salomon, Kabelky Desigual, Obuv na suchý zip, timberland boty pánské, air force 1 dámské, vložky do bot, guess, Crossbody kabelky Tommy Hilfiger, Dámská obuv ECCO, Kabelky Furla, esize.me, Dětská obuv Vans, nike air force dámské, nike air max plus, furla, nike air force, dr martens, tamaris, Dámské černé kozačky