Holínky Hunter – stylizace na jaro a podzim. Tyto boty nosí trendsetterky z celého světa!

Jsou boty, které nikdy nevyjdou z módy a do ulic se vracejí vždy jen sezónně. Mezi ně rozhodně patří holínky Hunter. Jsou oblíbené zejména v deštivých jarních a podzimních dnech. Módní holínky Hunter jsou nyní stálicí v botnících influencerek z celého světa – podívejte se na jejich nejlepší outfity!

Holínky Hunter jsou považovány za jedny z nejodolnějších a nejpohodlnějších bot na trhu. Proč jsou takovým fenoménem?

Značka Hunter byla založena téměř před 170 lety, konkrétně v roce 1856. Tehdy si dva američtí podnikatelé – Henry Lee Norris a Spencer Thomas Parmelee – otevřeli ve Skotsku malou továrnu. Vyráběli zde mimo jiné obuv z mimořádně odolného a pružného materiálu – kaučuku. Obuv Hunter, odolná proti prodření a popraskání, se brzy uplatnila ve válkách, kde sloužila britským vojákům. Časem ji ocenili i prostí občané, kterým robustní a nepromokavé boty pomáhaly při práci na zahradě.

Hunter

Zajímavé je, že se Hunter stal oficiálním dodavatelem holínek pro královský dvůr, čímž firma získala další publicitu. Obuv, která byla do té doby považována pouze za praktickou, se stala překvapivě módní. V roce 2013 se model Hunter Originals poprvé objevil na přehlídkových molech (na módní přehlídce London Fashion Week) a od té doby neslezl z piedestalu.

Zajímá vás, jak nosit dámské holínky Hunter? Tyto boty jsou ideální do deštivého počasí, ale nejen do něj! Můžete si je obout na hudební festival, kde ochrání vaše nohy před všudypřítomným blátem, nebo na procházku do lesa. Módní gumáky se hodí ke spoustě outfitů, jak dokazují přední trendsetterky a celebrity zvučných jmen.

Hunter

Dámské holínky Hunter jsou považovány za ikonické, zejména modely v tlumené zelené a klasické černé barvě. Sarah Jessica Parker zůstává těmto gumákům věrná už léta a nedávno byla vyfotografována v krásném jarním outfitu s černým trenčkotem, fialovou mikinou a pohodlnými teplákovými kalhotami, jejichž nohavice byly zastrčeny právě do holínek Hunter. Optimistický nádech celému outfitu dodává květinový deštník a samozřejmě zářivý úsměv filmové Carrie Bradshaw.

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker (Photo by Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images)

Hunter

Dámské holínky Hunter s šaty 

Proměnlivé počasí vybízí k nošení vysoké a nepromokavé obuvi, jako jsou například gumáky. Kdysi bylo nevhodné je kombinovat se šaty a sáčky – ty doby jsou naštěstí dávno pryč. Barevné holínky se stále častěji stávají součástí každodenního smart casual looku. Tiffany Guanuna zvolila oblíbené zelené holínky Hunter, které zkombinovala s pastelově růžovým sakem a bílými košilovými šaty. Kromě bot svůj outfit doplnila kabelkou od britské značky, čímž vytvořila ucelený look pro jarní procházku.

Pokud si myslíte, že se holínky dají nosit jen na jaře a na podzim, musíme vás vyvést z omylu. Fashionistky je zdařile nosí i v létě, nejlépe v kombinaci s šaty a sukněmi. Sophie Mallek je toho dokonalým příkladem! Dámské krátké holínky Hunter zkombinovala s… koženými minišaty.

Holínky Hunter ve stylizaci s kalhotami

Nemáte nápad, jak nosit boty Hunter ke kalhotám? Fashionistky obvykle volí modely s úzkou nohavicí, kterou lze snadno schovat za široký svršek bot. Lou Northcote si vzala gumáky s sebou na výlet za město. Svůj vzhled à la country girl doplnila legínami, pleteným svetrem a dlouhým kabátem. Výrazným prvkem looku jsou módní sluneční brýle s barevnými skly podobné brýle byly letos k vidění na přehlídkovém mole značky Louis Vuitton.

Přestože jsou holínky Hunter určeny k ochraně nohou před špínou, deštěm a blátem, influencerky se je nebojí kombinovat s bílými kousky šatníku. Krásná Pamela Tick se rozhodla pro výrazně kontrastní kombinaci. Dámské holínky Hunter v zelené barvě obula ke světlým lněným kalhotám a polokošili s vyzývavým gepardem. Co říkáte na tuto kombinaci pro jaro 2024? Hodí se do města?

Skvělou volbou pro proměnlivé přechodné počasí jsou tlumené total looky. Stylizace v barvě khaki zakryje městský prach a drobné nečistoty. Caitlin Farrand vám poskytne praktickou inspiraci, jak nosit holínky Hunter na jaře i v deštivém a nepředvídatelném podzimu.

Nejen zelené a černé modely bot Hunter se objevují ve stylizacích influencerek. Stále oblíbenější jsou barevné holínky – klasické žluté, červené, pastelově růžové a dokonce i bílé. Noste je s šortkami a měkkými pletenými svetry. Inspiraci vám poskytnou přední influencerky z celého světa. Níže najdete sety od Jess Noonan, Sarah Walker a Natalie Spotts.

Ačkoli se holínky prosadily spíše v dámské módě, muži je také rádi nosí, i když spíše z praktických důvodů. Teo Hussel si je obul na brzkou jarní procházku po městě a zkombinoval je s úzkými kalhotami, péřovou bundou, čepicí a dlouhou šálou. Stylizace v klasické černé barvě vypadá opravdu dobře!

Pokud neradi nosíte úzké pánské kalhoty – což je naprosto pochopitelné – můžete gumáky úspěšně kombinovat s joggery s gumou u kotníků nebo dokonce s tepláky. Dobrou volbou jsou také krátké holínky Hunter, které se schovají pod kalhoty (nebo si můžete nohavice vyhrnout).

A pokud rádi experimentujete s módou a potrpíte si na barevné oblečení, britská značka Hunter má v nabídce bílé pánské holínky, ve kterých jistě vystoupíte z davu a podtrhnete svůj osobitý styl. Noste je s tmavě modrými plátěnými kalhotami a pracovní bundou s velkými kapsami, která je velmi trendy v sezóně jaro/léto 2024.

Mohlo by vás také zajímat >> Pánská móda: trendy sezóny jaro/léto 2024 na přehlídkových molech

Všichni víme, jak důležité je chránit malé nožky před mokrem a větrem. Sneakersy jsou skvělou volbou pro každodenní nošení, ale v dešti a vrtošivém jarním a podzimním počasí se vyplatí vyměnit je za gumáky. Jak zní doporučení fyzioterapeutů? Dětské holínky by se neměly používat jako každodenní obuv, ale pouze při nepříznivém počasí. Kromě toho by měly být lehké, pružné a mít plochou podrážku.

Dětské holínky

Dětské holínky Hunter jsou vyrobeny bez toxických látek, což je velmi důležité pro zdraví a bezpečnost vašeho dítěte. Nezapomeňte, že čím jsou holínky vyšší (sahají blíže ke kolenům), tím hůře se v nich chodí, proto pro děti, které teprve začínají chodit, doporučujeme nízké holínky těsně nad kotníky. Více o tomto tématu se dočtete v článku >>> Dětské boty na jaro – jaké vybrat? Fyzioterapeutka radí

Proč jsou holínky Hunter tak drahé? 

Je to určitě díky jejich kvalitě, trvanlivosti a spolehlivosti. Je třeba vědět, že holínky Hunter jsou vyrobeny z přírodního kaučuku, který je odolný proti popraskání a prodření. Právě díky těmto vlastnostem sloužily vojákům během války! Nákup pánských a dámských holínek Hunter je proto investicí na mnoho let.

Jak poznat pravé holínky Hunter? 

Především podle loga, hmotnosti (originální gumáky váží asi 1,8 kg), zpracování, pohodlí a specifické kalandrované podrážky. Kromě toho se obuv Hunter vyrábí pouze v určitých barvách (oficiální barevné schéma je k dispozici na internetových stránkách výrobce).

Jak nosit holínky Hunter? 

Influencerky úspěšně kombinují dámské holínky Hunter s úzkými kalhotami i šaty a šortkami. Možnosti jsou nekonečné a další inspiraci najdete v tomto článku. Pánské holínky noste s úzkými kalhotami, joggery nebo tepláky.

Co přispělo k celosvětovému úspěchu značky Hunter? 

Holínky Hunter se proslavily díky britské královské rodině. Během zásnub prince Charlese a Diany Spencer v roce 1981 měla Lady Di na nohou zelené Huntery. Popularitu popsaných gumáků ovlivnila také topmodelka Kate Moss, která si na začátku nového tisíciletí obula gumáky Hunter na hudební festival Glastonbury.

Původní text článku byl přeložen a upraven pro potřeby blogu eobuv.cz.
Přidejte se k odběratelům newsletteru a ...Využijte slevu 250 Kč na první nákupy!
Zkontrolujte v obchodě
furla, nike air max plus, Kabelky Desigual, vans, Kabelky Furla, Dámská obuv ECCO, nike air force dámské, dr martens, guess, timberland boty pánské, podzimní boty dámské, Dámská obuv Columbia, taška na notebook, vložky do bot, air force 1 dámské, peněženka, boty salomon, adidas Terrex, geox boty, geox, esize.me, Pánské bílé tenisky, Dámská obuv NIKE, Crossbody kabelky Tommy Hilfiger, Dětská obuv Vans, batoh guess, Kabelky Pinko, tamaris, Nike Air Force, Pánská obuv Salomon